Benvinguts a l'Associació Junior Crescit
       Benvinguts a l'Associació Junior Crescit  

La missió de l'Associació Junior Crescit és ajudar als Joves a trobar el seu camí de vida

 

Els fins de l'Associació son ajudar a qualsevol jove a:

 

 • Iniciar un proces de auto-coneixement personal

 • Reconèixer quins son els seus condicionants familiars, personals, i culturals

 • Trobar una mirada constructiva i positiva del seu passat

 • Que prengui decisions sobre el seu projecte de vida personal i únic, i així facilitar el seu creixement maduratiu.

 • Que prengui consciencia de que la font d'energia que l'impulsarà a trobar un sentit a la seva vida està essencialment en el seu interior, i no tant en els objectes, reconeixement dels altres, valors i sistemes de creences socials o culturals.

 • Que sigui conscient de que la família, la societat i cada cultura té unes regles i normes de funcionament i que si tria un sistema de valors i creences diferent necessàriament haurà de conviure amb elles.

 • A ser un ser autònom, lliure i respectuós amb ell mateix, la seva família, l'entorn físic i social.

 

També son fins de l'Associació:

 

 • Investigar, conèixer i experimentar tècniques que ajudin a les persones, en especial als joves, a saber més de “si mateixos”,  a viure més feliços i amb harmonia amb l'entorn.

 • Col·laborar i promoure el treball en xarxa amb altres entitats que perseguiment els mateixos fins.

 • Sensibilitzar i acompanyar a les famílies per tal de que sàpiguen afavorir els canvis en el jove i així ajudar-lo en el seu creixement.

 • Promoure un canvi en la nostra cultura sobre el tracte amb els adolescent i joves.

 • Esdevenir referent en el camp del treball personal i de creixement personal amb joves, des d' una posició no confessional,  i que respecti els drets dels joves a fer el seu camí de vida.

 • Potenciar la territorialitat.

 

 

 

Aspectes innovadors 

Aspectes innovadors dels programes, activitats, tallers, teràpies de Junior Crescit:

 

1-Viure la experiència de trobar-se amb un mateix: Totes les activitats estan enfocades en activar l'observació d'un mateix per tal de que un prengui consciencia del seu “Jo intern” i el pugui diferenciar del “Jo social”, o rol amb el que un actua i es relaciona amb el món. Aquest “Jo intern”, ens guia en la vida, ens indica el nostre camí i què ens convé fer. 

 

2. La sexualitat: La sexualitat entesa com una font d'energia que dona vida. La dansa entre els arquetips masculins i femenins interns poden moure i ajudar al jove a fer el pas de nen a adult. Aquests arquetips estàn molt lluny dels conceptes masculí i femení que ens ha deixat el patriarcat. Amb la sexualitat podem manifestar-nos, gaudir i deixar-se anar així com  també és una eina per buscar la energia que hi ha darrera de la sexualitat. Creiem que pot ser un lloc de trobada entre dos persones que es busquen a elles mateixes. 

 

3. Contacte amb el cos: Conèixer a un mateix passa per saber escoltar el cos i observar les reaccions que generen els pensaments, i les emocions. L’ésser humà és un cos físic, que sent, pensa i actua.  I és precisament mitjançant el cos que podem influir sobre les emocions i la ment.

   

4.  El creixement personal: Créixer es re-inventar-se cada moment i adaptar-se a les noves situacions que la vida ens porta. Creiem que som lliures, però en realitat vivim totalment condicionats pels nostres aprenentatges del passat, repetint models i patrons de conducta, que no sempre són útils per afrontar el futur. Les necessitats de qualsevol ésser humà van de les fisiològiques, més primàries (respiració, alimentació, descans...) a les més superiors com l’auto-realització. Enmig hi ha necessitats de seguretat, afiliació i reconeixement. Si les persones es conformen amb les necessitats primàries i les de seguretat, afiliació i reconeixement es queden dormides. No evolucionen fins que la vida les confronta amb les seves fantasies i contradiccions.

 

Si una persona sent la necessitat d’auto realitzar-se cercarà el seu camí en la vida i serà feliç. No tant pel que aconsegueixi, sinó perquè està fent el que vol fer. Aspirem a ajudar al jove a descobrir i reconèixer les seves necessitats d’auto realització.

 

5.   Activar la creativitat: Es fa una aposta per estimular el cervell. Volem cervells desperts, àgils i que resolguin els problemes amb eficàcia. Per això existeixen tècniques d’entrenament divertides i estimulants que ens ajuden a superar la por al fracàs, al rebuig, a lo desconegut i que en definitiva, en  gran mesura, és el que ens impedeix ser creatius. 

 

 6. Trobar l'ordre dins el sistema familiar: El sistema familiar té que estar en ordre. Cadascú ha d'ocupar el se lloc i això permet als joves créixer i fer la seva vida, al marge dels conflictes i projeccions de la família. L'ordre familiar es troba col·locant-se primer “un mateix”  en el seu lloc.

Contacte

Associació Junior Crescit
Oriol Martorell i Codina 18
17003 Girona

 

Correu electrònic: parlans@juniorcrescit.org


També pot trucar al telèfon: +34/972202207 o utilizar el formulari de contacte.

Tallers, programes, conferències...

ES PAI

Dimarts de 10 a 17

Divendres de 10 a 14

Més informació 

 

El Mètode Volaverunt

Pendent de confirmar

Més informació

 

Servei atenció violència filio parental 

Més informació

 

Desperta i viu

Pendent de programar

Més informació