Benvinguts a l'Associació Junior Crescit
       Benvinguts a l'Associació Junior Crescit  

Servei atenció violència Filio-Parental

Quan es generalitza, i a vegades es normalitza la violència filio parental dins el si de la família, es generen problemes i conseqüències greus en l'evolució del jove, a curt i llarg termini. En una etapa de la vida, important en aprendre i créixer, es poden crear estigmes que duraran tota la vida de la persona. De fet el patiment manifest i les dificultats per trobar sortides a aquestes situacions és una mostra del fet que la situació no és bona per ningú

.

Entenem com a violència tant les agressions externes com:  insults, crits, cops, violència contra persones, objectes o animals, com també aquella violència dirigida a un mateix com: autolesions, trastorns alimentaris, aïllament, pèrdua d'interès per la vida, consum de substàncies tòxiques, o tendència a buscar situacions d'alt risc per la seva salut o vida. Quan aquestes accions deixen de ser actes molt puntuals, o ocasionals generats per situacions límits molt concretes i passen a ser una forma de relació habitual, creiem que cal fer una intervenció especifica.  

 

La impotència, la ràbia i la tristesa solen ser sentiments que acompanyen a aquestes situacions, i els pares es veuen desbordats per un fill/filla que els sobrepassa i que no mostra gens d’ interès, ni acceptació per acceptar uns límits. De fet l'adolescent s’encoratja al veure que controla la situació. De res serveixen el raonament, els plors, la paciència. Tot es va repetint com una roda, fins a arribar a un extrem de crisis que comporta, a vegades, un petit període de calma per tornar a repetir aquest cicle. 

 

De res serveixen els consells dels amics o familiars, i en aquest transit per les situacions violentes les relacions de parella dels pares  inevitablement es deterioren.

 

Aquests joves adolescents, que mostren signes de violència tant cap a l'exterior (paradoxalment cap a les persones que més estimen) o cap al seu propi cos o mon interior els hem anomenat:  “Ni-Autònoms”. Són joves amb baixa autoestima, amb dificultats per gestionar la seva vida, amb idees fantasioses sobre la realitat, conductes infantils o d'immaduresa, però això no vol dir que tinguin mancances d’habilitats intel·lectuals o socials. Poden existir aquests dèficits, però acostumen a ser joves sensibles amb manques d’eines d’autogestió. A vegades els pares expressen que de petits eren nens que mostràvem un gran potencial.

 

Els pares els volen ajudar, però ells no es deixen i fins i tot quan els pares ofereixen la seva ajuda o consell apareix o s'augmenta l’agressivitat.

 

Paradigma de treball

 

L'equip de Junior Crescit, amb una formació llarga i amb experiència en tractament amb joves, tant  en institucions com en treball amb pares es nodreix de diferents escoles de la  psicologia. Cada escola aporta el seu gra de sorra que ajuda a comprendre diferents aspectes de la conducta  humana. Entre d’altres destaquem la influència de la psicòloga Alice Miller que va treballar amb profunditat  el tema del maltracte infantil i l'abús aportant, una visió nova i molt efectiva en la intervenció i solució d’aquests problemes.

 

Però no ens enganyem, Las propostes de l'Alice Miller son agosarades, radicals i transformadores. Cal ser valent per canviar. I els primers que han de canviar són els pares. De fet l’equip de Junior Crescit, no és nou tractant aquests temes, ja fa temps que aquest tipus de problemes els resolem només amb el treball amb pares, veient ocasionalment als fills (problemàtics) en determinades situacions.

 

Els pares han de voler ser sincers amb ells mateixos i mirar quines són les seves expectatives amb els fills, donar-los la llibertat per ser ells mateixos i engegar un lent procés per ensenyar-los a ser autònoms. És a dir a ajudar-los a créixer.

 

En paraules més contundents: Els pares han d'acceptar que el seu fill no és seu, que és un ésser lliure amb un camí propi i que cal deixar i permetre que s'equivoqui i creixi. I tot això amb amor. No han de demostrar que són bons pares, ni tampoc han d'aconseguir res amb els seus fills que no sigui res que ells no vulguin ser.  

 

El fill quan acabi la seva formació i es trobi amb el: “I ara que faig?”, ha d'estar suficientment preparat per poder afrontar aquest salt sense por, amb confiança  i amb recursos. 

 

Aquesta, a més a més de la vida,  és l´única i autentica mostra d'amor que uns pares li poden donar al seu fill: Acompanyar-lo al seu camí per ser autònom. 

 

Serveis que oferim 

 

 

Atenció als pares:

 

        Consultes i assessorament

        Cursos i tallers

        Conferencies gratuïtes

  

Atenció als fills : 

 

        Consultes puntuals

        Activitats a la seu de l'associació: 

                Tallers de creixement personal, sexualitat, ...

                Activitats: horta, jardí, escacs, art-teràpia, fotografia..

                

Atenció a institucions

 

        Supervisió d'equips de CRAEs

        Suport a l'escola/ institut

 

 

 

Contacte

Associació Junior Crescit
Oriol Martorell i Codina 18
17003 Girona

 

Correu electrònic: parlans@juniorcrescit.org


També pot trucar al telèfon: +34/972202207 o utilizar el formulari de contacte.

Tallers, programes, conferències...

ES PAI

Dimarts de 10 a 17

Divendres de 10 a 14

Més informació 

 

El Mètode Volaverunt

Pendent de confirmar

Més informació

 

Servei atenció violència filio parental 

Més informació

 

Desperta i viu

Pendent de programar

Més informació